HRÁŠKOVÁ POLÉVKA
Hernekeitto
INGREDIENCE
- 400 g čersvého nebo mraženého hrášku
- asi 1 l vody
- 150 g syrového lososa
- 1 menší cibule
- 1 lžíce másla
- 200 ml smetany
- čerstvě mletý pepř
- sůl podle chuti
POSTUP
- 1
Na másle osmahneme cibuli, přidáme hrášek, zalijeme vodou, aby byl hrášek potopený. Osolíme, opeříme a přivedeme k varu. Vaříme 8 minut.
- 2
Během vaření si na pánvi osmahneme lososa ze všech stran. Jakmile je hotový, odstraníme kůži a maso rozdrobíme.
- 3
Hotovou polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou.
- 4
Na talíř nabereme polévku, navrch dáme lososa a můžeme zakápnout olejem.
- 5
Pokud nemáte lososa, polévka je výborná i se zakysanou smetanou.
- 6
Hyvää ruokahalua!