HRÁŠKOVÁ POLÉVKA

Hernekeitto

INGREDIENCE

  • 400 g čersvého nebo mraženého hrášku
  • asi 1 l vody
  • 150 g syrového lososa
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce másla
  • 200 ml smetany
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl podle chuti

POSTUP

  • 1

    Na másle osmahneme cibuli, přidáme hrášek, zalijeme vodou, aby byl hrášek potopený. Osolíme, opeříme a přivedeme k varu. Vaříme 8 minut.

  • 2

    Během vaření si na pánvi osmahneme lososa ze všech stran. Jakmile je hotový, odstraníme kůži a maso rozdrobíme.

  • 3

    Hotovou polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou.

  • 4

    Na talíř nabereme polévku, navrch dáme lososa a můžeme zakápnout olejem.

  • 5

    Pokud nemáte lososa, polévka je výborná i se zakysanou smetanou.

  • 6

    Hyvää ruokahalua!